Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

"Πολυπλοκότητα" μυαλού γυναίκας vs "Απλότητα" μυαλού άντρα!!!

Όταν εσύ σκέφτεσαι "Σήμερα με κάλεσε η Μαρία στο party που κάνει για την αποφοίτησή της απο το πανεπιστήμιο, θα είναι πολύς κόσμος εκεί! Πραγματικά δεν έχω πολύ όρεξη να πάω! Και αν δεν περάσω καλά? Εντάξει! Την Μαρία την ξέρω απο το γυμνάσιο αλλά δεν ήμαστε και οι top κολλητές, τι θέλει και με καλεί τώρα? Βέβαια, πολύ ευγενικό απο μέρους της να με καλέσει στο σπίτι της και να με τιμήσει με αυτό τον τρόπο! Αλήθεια! Αναρωτιέμαι... ποιοι θα είναι? Θα γνωρίζω κανέναν ή θα κρατάω ένα ποτήρι με ποτό και θα κάθομαι σε καμιά γωνία σαν την γλάστρα, χαμογελώντας αμήχανα σε όποιον με κοιτάει? Κρίμα να μην έχω και τις κολλητές μου μαζί! Anyway! Δεν πειράζει! Φαντάζομαι... θα δώ παλιούς συμμαθητές, θα μιλήσουμε για το τι έχει κάνει ο καθένας στην ζωή του μετά το σχολείο! Πιστεύω θα έχει ενδιαφέρον! Θα περάσουμε ωραία!"

Αντιθέτως, ο άντρας σκέφτεται "Η Μαρία κάνει party!!! Θα περάσουμε ωραία!!!"

Τι στο καλό????????????????????

Πραγματικά τώρα... Γιατι εμείς οι γυναίκες σκεφτόμαστε τόσο πολύπλοκα ενω τα πράγματα είναι τόσο μα τόσο απλά???

Αναλύουμε και υπεραναλύουμε, και κάνουμε διακλαδώσεις στο μυαλό μας και μετά ξανααναλύουμε τις καινούργιες διακλαδώσεις, τα πάντα... και την παραμικρή λεπτομέρεια!!!
Μπορεί να ξεκινήσουμε την σκέψη μας απο μια διαφωνία που μπορεί να είχαμε το πρωί με τον σύντροφό μας και να καταλήξει στο κραγιόν που είδαμε εχτές στην διαφήμιση της Max Factor και θέλουμε να αγοράσουμε!!!!

ΕΛΕΟΣ!!!!

Καταρχήν όλες αυτές οι σκέψεις και η επεξεργασία τους, βάση ιατρικής προσέγγισης, μας κάνει καλό? Αναρωτιέμαι...
Διαφορετικά το τρελάδικο δεν είναι μακρυά.... Βρίσκεται σε κοντινές αποστάσεις και καραδοκεί...

Είναι στην φύση της γυναίκας το μυαλό της να είναι πολύπλοκο? Θα μου απαντήσει κανείς???

Άσε που μπορεί να πλάσουμε ολόκληρες ιστορίες απο μία πρόταση που μπορεί να ξεστομίσει ο άλλος και εννοείται πως οι ιστορίες μας θα έχουν πλοκή, introduction, main body και επίλογο!!!
Απο φαντασία άλλο τίποτα! Νομίζω η κάθε μια απο εμάς θα μπορούσε να γίνει συγγραφέας... (ναι! ναι! και σε ταινίες τρόμου!!!!)

Πως τα καταφέρνουν οι άντρες?

Τι πρέπει ρε παιδί μου να κάνουμε για να σκεφτόμαστε ευθεία και όχι καμπύλη???

Κανένα tip??? Λίγη βοήθεια???? Κανείς???????????????

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχει μία έρευνα που λέει ότι οι άντρες είναι εκ φύσης τους στενόμυαλοι...κι αυτό γιατί οι αυλακώσεις μεταξύ δεξιού και αριστερού ημισφαιρίου στον εγκέφαλο των ανδρών είναι πολύ μικρότερες (στενότερες) από ότι είναι των γυναικών, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να κάνουν πολύπλοκες σκέψεις ενώ οι άντρες όχι!!!

    Άρα, όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά, είμαστε από τη φύση μας πολύπλοκες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή