Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Love bites


When heart breaks…

Η καρδιά πονάει πολύ όταν χάνεται η αγάπη και όταν τελικά πονάει η καρδιά για κάποιον, τότε μόνο φαίνεται πόσο πολύ τον αγαπήσαμε, αφού πλέον έχουμε χωρίσει.

Δυστυχώς δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να χωρίσουν δύο άνθρωποι που αγαπήθηκαν πραγματικά, άσχετα αν οι συγκυρίες συντέλεσαν στο να έρθει το τέλος και να χωρίσουν οι δρόμοι ανάμεσα σε ένα ζευγάρι.


Δυστυχώς ο πόνος της καρδιάς, τον πρώτο καιρό μετά απο έναν χωρισμό είναι αβάσταχτος... Σέρνεσαι απο τον καναπέ στο κρεβάτι και απο το κρεβάτι στον καναπέ, λες και είσαι άρρωστος, εμφανίζεις τα πρώτα σημάδια κατάθλιψης με όλες τις ψυχολογικές μεταπτώσεις που τα συνοδεύουν και μετράς τα λάθη που έκανες ΕΣΥ στην σχέση σας και τα νιώθεις να σου καίνε την καρδιά αργά και βασανιστικά!!!!!

Και το χειρότερο απ’όλα ποιό είναι?????

Με το που χωρίσεις, ενώ είσαι τόσο σίγουρη για την απόφαση σου, την επόμενη κιόλας ημέρα, το μυαλό σου ξεκινάει και κάνει μια επιλεκτική ιστορική αναδρομή ΜΟΝΟ των όμορφων στιγμών που είχες με τον πρώην σου, κλονίζοντας σε ολόκληρη για το αν πήρες την σωστή απόφαση να χωρίσεις και κάνοντας σε να τον θέλεις όλο και πιο πολύ, να τον σκέφτεσαι όλο και πιο πολύ και τελικά να φτάνεις στο σημείο να σου λείπει και να νιώθεις κενή!

Η αλήθεια είναι πως ύστερα απο μια μακροχρόνια σχέση και όταν πλέον βιώνεις έναν χωρισμό, νιώθεις κενό και έχεις κάθε δικαίωμα να σου λείπει ο άνθρωπος με τον οποίο ήσουνα 5, 6, 7.... χρόνια μαζί! Δεν ήτανε μόνο η συνήθεια... ήτανε πολλά παραπάνω... ήτανε η αγάπη που σας έδενε όλα αυτά τα χρόνια που ξαφνικά ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΝΟΣ!!!

Το ερώτημα είναι γιατί μια αγάπη μεταξύ δύο ανθρώπων να καταλήξει σε χωρισμό?

Ποιός φταίει? Πόσο εύκολο είναι να πείς το ΑΝΤΙΟ?

Σε έναν χωρισμό πάντα φταίνε και οι δύο, αλλά πάντοτε ο ένας με τον τρόπο του δίνει την αφορμή στον άλλο για να φύγει...

Σε έναν χωρισμό πάντοτε πονάνε και οι δύο και ποτέ δεν είναι εύκολο να πείς αντίο σε έναν άνθρωπο που του αφιέρωσες πολλά χρόνια απο την ζωή σου, που του στάθηκες, που περάσατε όμορφες στιγμές μαζί...

Η αλήθεια είναι όμως πώς όταν μια σχέση καταλήγει σε χωρισμό, κάτι έχει προηγηθεί, κάτι έχει προυπάρξει που έχει διαλύσει τα πάντα... συναισθήματα έχουνε «τσαλακωθεί»... λέξεις άσχημες έχουνε ειπωθεί... ο εγωισμός έχει βασιλέψει στον θρόνο του και η καρδιά πονάει και παύει πλέον να είναι ευτυχισμένη...

Κάποτε μια φίλη μου είχε πεί πως «Ίσως κάποια στιγμή να νιώσεις για τον άνθρωπό σου πως έρχεται η απομυθοποίηση! Όλα αυτά που θαύμαζες και έβρισκες χαριτωμένα στην αρχή της σχέσης σας, μπορεί να σε φέρει  σε ένα τέτοιο σημείο που να θέλεις να του σπάσεις το κεφάλι! Αυτό το πλάσμα που σε ενέπνεε για σπουδαία πράγματα, τώρα σου βγάζει το χειρότερό σου εαυτό!»

Πως να μην χωρίσεις όταν για τον άλλον είσαι η τελευταία του προτεραιότητα???

Πως να μην χωρίσεις όταν τα πάντα είναι μονόπλευρα?

Πως να μην χωρίσεις όταν οι πράξεις του δεν συνάδουν με την αγάπη που υπόσχεται εδώ και χρόνια πως νιώθει για εσένα?

Πως μπορείς να ζείς με έναν άνθρωπο όταν σου βγάζει τον χειρότερο σου εαυτό?

Πως να συγχωρήσεις έναν άνθρωπο όταν σε έχει προδώσει? Και δεν αναφέρομαι μόνο στην απιστία! Συνήθως ένα ζευγάρι χωρίζει όταν μπαίνει ανάμεσά του ένας «τρίτος». Η έννοια «τρίτος» δεν προυποθέτει μόνο τα γνωστά (π.χ. φίλη, φίλος, κακιά πεθερά, γκόμενα, γκόμενος). Η έννοια «τρίτος» μπορεί να αναφέρεται στην δουλειά του άλλου που την βάζει πιο πάνω απο εσένα. Μπορεί να αναφέρεται στα όνειρά του που θέλει να πραγματοποιήσει θυσιάζοντας όμως εσένα (όνειρα φυσικά που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν  παράλληλα με εσένα!!!!)

Πως να μην χωρίσεις όταν για τον άλλο παύεις να είσαι τα πάντα για εκείνον, να μην έχεις καμία θέση στον κόσμο του ή να σταματάει να ενδιαφέρεται για εσένα?

Το κυριότερο.....

Πως να μην χωρίσεις όταν νιώθεις «μόνη» σε μια σχέση, ενώ είσαστε ΑΚΟΜΑ μαζί και πως να μην χωρίσεις όταν έχεις πάψει πια να νιώθεις ευτυχισμένη?

Πως να μην χωρίσεις όταν κάθε βράδυ κλαίς την ώρα που πέφτεις στο κρεβάτι σου και δεν έχεις μια «πραγματική», ειλικρινή αγκαλιά απο τον άνθρωπο που αγαπάς?

Κάποια συναισθήματα δεν μπορείς να τα περιγράψεις με λόγια.... τα νιώθει όμως η καρδιά!

Όταν πρέπει να έρθει το τέλος μιας σχέσης, ο κάθε ένας πρέπει να γνωρίζει πως πριν το τέλος μια καρδιά έχει ματώσει και έχει πληγωθεί πολύ...

Μια σχέση για να πετύχει πρέπει να έχει συχνή και ειλικρινή προσπάθεια και απο τις δύο πλευρές... Θέλει όταν ο ένας «πονάει» να σκύβει ο άλλος και να τον «φιλάει»... Άλλωστε η αγάπη  είναι  μια πανέμορφη ζωγραφιά συναισθημάτων για τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας... Τα συναισθήματά μας αυτά δεν πρέπει να έχουν εγωισμό, δεν πρέπει να έχουν ασέβεια, έλλειψη ειλικρίνειας ή ενδιαφέροντος. Αντιθέτως πρέπει να είναι αγνά και να προσφέρονται απλόχερα στον άλλον...

Παρ’όλα αυτά ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως, έχουμε βιώσει έναν χωρισμό....

Κάποια στιγμή η ευτυχία ξανάρχεται και μας χτυπάει την πόρτα!!!!

Να εμπιστεύεσαι την καρδιά σου και θα βρείς την πραγματική αγάπη και τον απόλυτο έρωτα...

Κάποια στιγμή η καρδιά θα ξεχωρίσει τον άνθρωπο που θα σου αλλάξει όλο σου το «είναι»... η καρδιά δεν κάνει ΠΟΤΕ λάθη!

Μπορεί να είναι κάποιος τον οποίο βλέπεις κάθε μέρα και του λες καλημέρα...

Μπορεί να είναι κάποιος που βρίσκεται ήδη στην ζωή σου αλλά δεν γνωρίζεις πως είναι ο απόλυτος έρωτας!

Μπορεί να έρθει απο εκεί που δεν τον περιμένεις...

Ο μονάδικός!!!! You never know!!!!!

Have patience my friend!!!! Love is in the air…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου